Start Onze Goulds
De Gouldamadine
Onze kooien
Onze verzorging
Onze jongen 2008
Onze jongen 2009
Onze jongen 2010 Voorbereiding
Broedronde 1
Broedronde 2
Onze jongen 2010 conclusie
Onze jongen 2011 Broedronde 1
Onze jongen 2011 Broedronde 1 en 2
Onze jongen 2011 Broedronde 1 en 2
Onze jongen 2012
Onze jongen 2012
Onze jongen 2012
Onze jongen 2013
Onze jongen 2013
Gewicht toename jong
Onze Fotogalerie
video's van Onze goulds
Proberen blauwborsten te kweken
Proberen blauwborsten te kweken
Proberen blauwborsten te kweken
Goulds te koop
Tentoonstelling 2013
tentoonstelling
Tentoonstellingen 2011
District tentoonstelling 2010
tentoonstelling bij Luscinia 2010
TT SNGN regio 7 2010
jeugd districtsdag 2010
tentoonstelling
Links
Contact
Onze Goulds 2010

Verslag tentoonstelling    2013

Onze Goulds

Speciaalclub de 22e Nationale Natuurbroed Gouldamadine van Elst

Dit jaar hebben wij de eerste tentoonstelling al weer achter de rug, namelijk die van de Speciaalclub de nationale van Elst. Deze is voor ons goed verlopen want onze vogels hadden dit jaar meer punten dan vorig jaar.

Onze voorbereiding is als volgt verlopen, eerst hebben wij de vogels gevangen uit de grote kooien, op kleur geselecteerd en elk beest gewogen. Omdat wij dit jaar later begonnen zijn merkten je wel dat de vogels minder ver waren met op kleur komen daarom zijn wij ook later begonnen om de vogels te vangen. Twee weken voor de tentoonstelling hebben wij de vogels in de tt kooien gedaan dit per kleur en hebben een dag later gekeken welke vogel het mooiste zat en of ons op viel. Toen hielden wij nog een paar vogels over per kleur toen zijn wij gaan selecteren op kleur zoals rugkleur, borstkleur enzovoort. De vogels die mee gingen zijn in de tt kooitjes blijven zitten. De oudere vogels die al is een tt hebben gelopen zijn 3 dagen van te voren in de tt kooi gegaan. Achteraf gezien was dit te kort voor ze want ze waren erg onrustig. 1 vogel heb ik gewogen bij thuis komst deze bleek 3,75 gram lichter te zijn een behoorlijke gewichtt afname dus. Na de tt zijn de vogels weer in de broedkooi gegaan zo veel mogelijk dezelfde vogels weer bij elkaar en goed opgelet dat de vogels niet te veel ruzie maken, zodat ze volgende tentoonstelling weer mij kunnen.


Natuurbroed Gouldamadine Regio 7 TT 2013

Van 15 t/m 17 november 2013 is onze regionale show in samenwerking met afdeling Schiedam gehouden. Hier zijn wij met 15 vogels naar toe geweest. Ik heb mee gedaan met 4 enkels, 1 stel en 1 stam. Om een stam uit te kiezen was dit jaar extra moeilijk, voor gaande jaren deed ik mee met zwartkop lichtgroen witborst poppen. Dit jaar besloot ik om met roodkop lichtgroen witborst mannen mee te doen. Helaas had 1 vogel de laatste dag voor de tentoonstelling zijn veren gebroken/beschadigd, dus besloot ik de reserve vogel in te zetten. Deze vogel haalde maar 88 punten, gelukkig scoorden de andere drie vogels 92 punten waar door ze regio kampioen stammen werden. Zwartkop lichtgroen witborst man werd kampioen in zijn klasse met 93 punten. Al onze vogels hebben het goed gedaan dat blijkt wel, de eerste plaats met de beste vijf vogels. Na afloop van de tentoonstelling kregen wij onze prijs zoals gebruikelijk een mooie foto met je vogel erop en de klasse waarin je gewonnen hebt.

LUSCINIA ORGANISEERDE EEN  Vogeltentoonstelling in Klein Dieren Centrum Den Haag

Van 29 november t/m Zondag 1 December 2013 hier name wij deel met goulds, bichenows en vuurvinken. De laatste twee soorten zijn vogels van Jony. Op deze tentoonstelling deden bijna 50 goulds mee. Ook hier haalden wij hoge klasseringen dat bleek wel bij de tweede plaats met de beste tien vogels algemeen. Na deze tentoonstelling hebben wij besloten om te gaan broeden en niet naar de D.T.T. Zuid-Holland 2013 te gaan.

Voor dat ik stop met schrijven willen wij een compliment maken naar de keurmeesters die ongeveer steeds dezelfde klassering van de vogels maakten.